Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sicilië oogst minder citrus door virus

De schade als gevolg van het Citrus Tristeza Virus (CTV) en de zware neerslag en vorst van enige weken geleden hebben hun tol geëist op de citrusteelt. "Ik denk dat het belangrijk is dat citrustelers een veiligheidsplan opstellen voor dit virus en verspreiding moeten voorkomen door ziektebestendige bomen aan te planten," legt Guido Martinico uit, directeur van Azienda Agricola Guido Martinico. Mede door het virus is er een kleiner volume Siciliaans citrus op de markt wat geresulteerd heeft in hogere prijzen. 



"We zetten ons fruit alleen in Italië af maar hebben dit jaar voor het eerst ook een online verkooppunt waar ons citrus besteld kan worden," legt Martinico uit, die over een citrusareaal van 15 hectare beschikt. De teler produceert met name Tarocco (productie 300.000 kilo), Moro (120.000 kilo), Nova clementines (50.000 kilo) en Navel (30.000 kilo). "De prijzen op de internationale markt wisselen en zijn afhankelijk van onder andere de kalibers. Het is nog niet mogelijk om de balans van het het seizoen op te maken omdat we meer inzicht nodig hebben. Vorig jaar lag de prijs gemiddeld rond de €1,70 - €1,80 per kilo," vervolgt Martinico. 



Een andere innovatie voor het Siciliaanse bedrijf is een project voor geïntegreerde productie, een agrarisch productiesysteem met een lagere milieubelasting. "Dit systeem houdt in dat we productiefactoren op een gecoördineerde en verstandige manier gebruiken om de toepassing van voor mens en milieu schadelijke chemicaliën te beperken," licht Martinico tot slot toe. 

Voor meer informatie:
Guido Martinico
Azienda Agricola Guido Martinico
Lentini (SR), Italy
Tel.: +393457040482
Publicatiedatum: