Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bitcoin meer dan 2000 dollar waard

De cryptovaluta bitcoin heeft voor het eerst de grens van 2.000 dollar (1.785 euro) verbroken. Dat tonen verschillende online ruilmarkten voor de munt, waaronder Coinbase en Kraken. De waarde van bitcoin is sinds het begin van dit jaar sterk opgelopen, meldt TechCrunch. De totale waarde van de bitcoins die nu in circulatie zijn, vertegenwoordigt bijna 29,4 miljard euro.

De munt verbrak in 2013 voor het eerst de grens van 1.000 dollar, maar door een combinatie van factoren liep de waarde daarna weer terug. Pas eind vorig jaar kwam bitcoin weer op hetzelfde niveau, mede door steun voor de munt door internationale financiƫle instellingen en nieuwe wetgeving in China.

Eind april kostte een bitcoin nog 1.343 dollar (1.198 euro). Binnen drie weken is dat bedrag met 50 procent gegroeid. Afgelopen week steeg de prijs voor een bitcoin met 12 procent.

Concurrenten
Bitcoin is niet de enige crypto valuta die hard groeit. De waarde van ripple, een gecentraliseerde munt die zich richt op transacties tussen grote banken, is binnen een maand met meer dan 1000 procent gegroeid. Een andere munt, ethereum, groeide afgelopen maand met iets meer dan 100 procent.

Door de opkomst van ripple en ethereum is het aandeel van bitcoin in de totale waarde van crypto valuta gedaald tot 47 procent. In maart lag dat percentage nog op bijna 80 procent.

Bron: NU.nl
Publicatiedatum: