Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kredietverzekering is een internationale business

Een krediet- of debiteurenverzekering dekt de risico's op niet alleen nationale maar vooral internationale debiteuren af. De internationale AGF handel groeit gestaag door ondanks hier en daar wat strubbelingen met landen zoals bijvoorbeeld Rusland. Gezien de ontwikkelingen met de 2e (in grootte) handelspartner zijn er op relatief korte termijn ook gevolgen van de Brexit te voorzien.

Om dergelijke veranderingen in combinatie met de nog hogere snelheid van de handel het hoofd te bieden is het belangrijk om op internationaal vlak steeds meer samen te werken. De kredietverzekeraars (Atradius, Euler Hermes en Coface) hebben in de meeste landen wereldwijd maar in ieder geval in de EU "local presence".



Zo proberen gespecialiseerde brokers (tussenpersonen) in kredietverzekering "local presence" te realiseren. 11 mei jl. viel Farosol te eer ten deel om met haar Nederlandse partner, Dutch Credit Brokers, de Beursgong van de Amsterdamse effectenbeurs te openen. Deze groep van onafhankelijke en gespecialiseerde brokers is een partner voor AGF handelaren om lokaal hulp en ondersteuning te geven wanneer het gaat om credit management oplossingen in het algemeen en debiteurenrisico's in het bijzonder op snelle en effectieve wijze aan te pakken.



Dutch Credit Brokers werkt samen met de Nederlandse Betaal en Wissel Maatschappij, met hen helpen zij om, onder andere AGF handelaren, valutakosten tot een minimum te beperken vandaar dat Dutch Credit Brokers, Farosol en NBWM gezamenlijk de gong mochten luiden op de Amsterdamsche effectenbeurs.

Publicatiedatum: