Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijven waakzaam voor cyberrisico's

Nederlandse bedrijven zijn zich meer zorgen gaan maken over cyberrisico's, zoals hackersaanvallen. Zij blijven daarom investeren in maatregelen om die risico's af te wenden, waardoor vele cyberaanslagen in Nederland succesvol zijn afgeslagen. Onlangs vond nog een wereldwijde cyberaanval plaats die bedrijven en organisaties in veel landen heeft geraakt. In Nederland werden parkeergarages van Q-Park getroffen door een storing.

Kritischer

Volgens verzekeringsmakelaar en risico-adviseur Aon zijn Nederlandse ondernemers kritischer geworden over het gevaar van cyberrisico's en dus blijven ze kijken naar verbetering. Bovendien verandert het risico van cyberaanvallen constant, waardoor bedrijven worden gedwongen hun verdediging op peil te houden. Driekwart van de bedrijven zegt goed voorbereid te zijn op cyberrisico's, waarmee Nederland overigens iets achterblijft op internationaal niveau.

Hackerproof

Helemaal hackerproof zal echter nooit lukken, omdat de ontwikkeling bij hackers te snel gaat. Alex van den Doel van Aon wijst erop dat een hack naast financiƫle gevolgen ook impact heeft op de reputatie van een bedrijf. "Risicomanagement moet daarom op de agenda staan van alle afdelingen binnen een bedrijf."

Bron: EVO
Publicatiedatum: