Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Productietoename en kou redenen dalende aardbeienprijs"

Tholen - De aardbeienprijs staat volgens Jan Engelen van Coöperatie Hoogstraten sinds eind vorige week onder druk. "Voor de telers is het natuurlijk geen fijn bericht, maar dit is niet speciaal anders dan andere jaren. Het gebeurt vaker dat de prijs lager is dan een euro. Tot vorige week was de prijs heel goed, maar die is vanaf vorig weekend gaan dalen."



Sneeuw
Jan noemt verschillende oorzaken. "Er was flink meer productie en daarnaast had het merendeel van Noord-Europa slecht en koud weer. Er was zelfs sneeuw in Noorwegen vorige week! Hierdoor valt de consumptie terug en ook de verkoop." De aanvoer deze week lag hoog. "In totaal zal het deze week kort bij de 2 miljoen kilo liggen, maar dat maken we elk jaar wel mee. Daarnaast zit er nog veel Spaans product in de weg. Dit weegt ook op onze afzet."

Er zijn betere prijzen op komst als de zon weer gaat schijnen. "We hebben mooi stabiel zomerweer nodig en dan zal de markt zich opnieuw kunnen herstellen."

Voor meer informatie:
Jan Engelen
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu