Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bent u zich bewust van de gevaren van Ransomware

Ransomware een groot probleem voor het bedrijfsleven. Dat bleek vorige week vrijdag nog. Toen werden er wereldwijd nog meer dan 200.000 computers geïnfecteerd. Ransomware is een infectie waarmee criminelen particulieren of bedrijven kunnen chanteren. Wanneer Ransomware in het netwerk is gekomen, installeert het zichzelf op een computer of server en versleutelt vervolgens de data die erop staat. Tegen betaling van een som losgeld wordt beweerd dat men de data terug kan krijgen, hetgeen in de meeste situaties vaak niet gebeurt. In de meeste gevallen is men gewoon alle data kwijt met als gevolg dat diverse bedrijfsprocessen stilstaan. Betalen betekent meehelpen aan criminelen om nog meer Ransomware te ontwikkelen en nog vaker toe te slaan.
 
Bescherming
Het is natuurlijk zo dat de hackers eerst de bedreigende verspreiding doen, alvorens er maatregelen kunnen worden getroffen. Desalniettemin zijn er al zoveel bedreigingen in de omloop die wel kunnen worden afgevangen door extra software toe te passen. Software welke zich richt tegen Ransomware.
 
Antivirus software alléén is te weinig
De complexiteit spreekt voor zich en er zijn uiteraard aanvullende producten voor extra bescherming beschikbaar.
 
Voor meer informatie:
RPO ICT Solutions
078 6818688
sales@rpo.nl
www.rpo.nl
Publicatiedatum: