Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Watermeloen concurreert met steenfruit en druiven op Duitse markt

De vraag naar watermeloen is stabiel maar zal binnenkort gaan stijgen in Duitsland. Emanuele Lauricella van Life Produce legt uit dat haar bedrijf een maand geleden begonnen is met het vermarkten van de watermeloenen maar dat het importvolume volgende maand naar verwachting al zal verdubbelen.



"Als gevolg van de kou kwam het watermeloenenseizoen dit jaar traag op gang maar vraag is er altijd. Daarbij moeten de meloenen op de markt concurreren met steenfruit en druiven, categorieën die erg populair zijn onder consumenten in dit jaargetijde. Momenteel importeren we wekelijks zo'n 80.000 tot 90.000 kilo, maar volgende maand zal dit mogelijk het dubbele zijn," vertelt Emanuele. 

Life Produce koopt zijn watermeloenen in diverse landen in, waaronder Italië, Griekenland, Marokko en Iran. Het seizoen ging van start met Marokkaans product en in juli zal er overgegaan worden op de import uit Griekenland en Italië.



"Duitsers geven de voorkeur aan kleinere meloenen, terwijl landgenoten met een migratie-achtergrond liever grotere maten kopen. We hebben een ruim aanbod van verschillende watermeloenrassen en er is geen duidelijke favoriet aan te wijzen. De vraag lijkt af te hangen van de ervaringen met eerdere aankopen."

Naast watermeloenen importeert Life Produce ook andere soorten zoals Cantaloupe, Galia, Piel de Sapo, pitloze rassen en Dumara. 

Voor meer informatie:
Emanuele Lauricella 
Life Produce GmbH

Tel: +49 211 39020567
Fax: +49 211 29364877
Email: info@lifeproduce.de
lifeproduce.de

Publicatiedatum: