Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse Oostkust heeft last van krappe ananasaanvoer Costa Rica

"Costa Rica is de grootste ananasleverancier aan de Amerikaanse Oostkust," vertelt Anthony Serafino, van de Exp. Group uit New Jersey. "Dit is te danken aan de geografische ligging van het land en aan het feit dat ananas uit Costa Rica simpelweg de beste smaakeigenschappen bezit. Regenval heeft echter zijn weerslag gehad op de aanvoer en handelaren en consumenten aan de Oostkust hebben hier last van. We stevenen af op hogere prijzen," vervolgt Serafino.
 

Nicolas Sanchez en Anthony Serafino met een doos ananas. Dole is één van de leveranciers van Costa Ricaanse ananas aan het bedrijf. 

Grote vraag
De krappe aanvoer komt in een periode dat de vraag naar de exoot het grootst is. "Het piekseizoen, dat van mei tot augustus duurt, zit er aan te komen. Ananas is een zomervrucht die eerder op het strand dan in de sneeuw gegeten wordt. Mensen zijn dol op ananas in zomerse smoothies maar het fruit is ook erg populair op de barbecue of als smaakmaker in salades en cocktails." Exp. Group verkoopt meer ananas tussen mei en augustus dan in de overige acht maanden bij elkaar. 

Ondanks de klimaatgerelateerde aanvoerproblemen is de kwaliteit van het fruit uitstekend. "Er is er alleen te weinig van," vervolgt Serafino. "Dit is de harde realiteit van onze sector, maar ik kan mij haast niet voorstellen dat de lage aanvoer de hele zomer aan zal houden. Ik hoop dat we volgende maand weer normale volumes kunnen verwachten."

Voor meer informatie: 
Anthony Serafino
Exp. Group LLC
Tel: (+1) 201-662-2001
Publicatiedatum: