Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentenexporteur Triple H start fruitexport

Triple H Produce uit de VS heeft zijn wortels in Mexico. Het levert al 30 jaar groenten aan markten in Noord-Amerika. Aanvankelijk begon Triple H met het leveren van zijn producten aan zijn netwerk aan klanten in Mexico, waarbij in 2000 werd begonnen met export naar de VS. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in verschillende soorten tomaten, zoals ronde tomaten en romatomaten naast andere groenten zoals chili pepers en komkommers of seizoensproducten zoals uien en pompoenen.



Nieuwe fruitafdeling
Maast deze producten heeft Triple H onlangs een nieuwe fruitafdeling opgezet. Hiermee wordt het aanbod van het bedrijf uitgebreid om zo beter zijn klanten van dienst te zijn. Onder deze nieuwe producten bevinden zich aardbeien, mango's, citroenen en druiven, wat allemaal erg belangrijke producten voor Mexico zijn. "We gaan fruit leveren aan zowel onze huidige klanten als aan nieuwe klanten. Hiermee gaan we de Amerikaanse seizoenen voor deze fruitsoorten aanvullen."

Triple H zette zijn nieuwe producten in februari voor het eerst op de markt. Eerst werd begonnen met aardbeien uit Michoacan en later met Perzische limes uit Veracruz, die door klanten goed werden ontvangen. Niet alle producten van het bedrijf zijn echter afkomstig uit Mexico. "We denken aan Zuid-Amerikaanse landen die dezelfde fruitsoorten produceren, zodat we het hele jaar door een stabiel aanbod hebben. Het eerste land zou Chili kunnen zijn." 

Daarnaast is het bedrijf begonnen met een pilot voor export van sommige producten naar nieuwe markten. Zo werd er vorige maand een lading Mexicaanse blauwe bessen naar Costa Rica gestuurd en werden aardbeien naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd. Het plan is dat naarmate het seizoen vordert er meer producten worden geëxporteerd.

Druiven van de beste kwaliteit
Ook nieuw voor Triple H zijn consumptiedruiven. "De eerste rassen die we gaan exporteren, zijn de Perlette en de pitloze Flame. Dit duurt tot medio juni. Beide rassen zijn van de beste kwaliteit en zijn bestemd voor de VS," aldus vertegenwoordigers van Triple H. "We gaan dan verder met de productie in Californië van Sugraone, Autumn Royal, Crimson en Superior. Deze rassen zetten we van eind mei tot begin juli op de markt."

Triple H heeft goed gezocht naar nieuwe telers en partners met ervaring in deze sector, zodat met de nieuwe fruitafdeling de beste producten konden worden aangeboden. "Onze partners hebben veel ervaring. Onze kennismaking is nieuw, maar zij zijn zelf al veteranen in deze sector."

Nieuwe markten
Triple H is geïnteresseerd in de export naar andere markten naast de VS en Canada. "Onze strategie komt neer op meer export naar Europa en Azië, wat voor ons compleet andere markten zijn. Hier komen nieuwe uitdagingen bij kijken, zoals bijvoorbeeld logistiek en leveringstijden." Een van de potentiële markten is Italië in Europa en Dubai in het Midden-Oosten.

Meer informatie:
Alicia Garza
Triple H
Calle Segunda, Módulo N, Bodega #10. Mercado de Abastos. Culiacán Sinaloa, C.P. 80299 México
T: +1 (956) 782 5128
E: sales@tripleh.com.mx
www.tripleh.com.mx
Publicatiedatum: