Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruimte voor meer Britse tomaten in de retail

Veel Britse tomatentelers zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de jaarlijkse British Tomato Week die op 22 mei begint. Marktinformatiebureau ProduceView ging in een paar supermarkten bekijken of ze ook daar klaar zijn voor de #BritishTomatoWeek.

Volgens de telersverening British Tomato Growers Association worden vier van de vijf tomaten in Britse winkels geïmporteerd. Dit blijkt duidelijk uit het ProduceView rapport. Vooral met betrekking tot de standaard trostomaat is er ruimte voor verbetering. Van de zeven supermarkten die ProduceView deze week bezocht boden er maar drie Britse trostomaten aan: Tesco, Co-op en Marks & Spencer.

Morrisons had vorige week Britse trostomaten maar die waren deze week waarschijnlijk uitverkocht. Volgens het rapport van ProduceView bieden Lidl en Asda Nederlandse trostomaten en houdt Waitrose het nog steeds op Spaanse tomaten.




De tomatenprijzen in de Britse supermarkten liepen deze week wat terug, hetzij door de grotere voorraden of mogelijk als gevolg van de acties voorafgaand aan de British Tomato Week.

Liefhebbers van Brits geteelde producten hadden een betere week wat komkommers betreft. De Britse komkommers waren te vinden bij Tesco, Sainsbury, Asda, Co-op, M&S en Waitrose. Morrisons biedt nog steeds Nederlandse komkommers en de Duitse prijsstunters Aldi en Lidl houden het bij komkommers uit Spanje.

Hopelijk zullen er volgende week meer Britse tomaten beschikbaar zijn om de #BritishTomatoWeek te vieren.

Deze gegevens zijn afkomstig van ProduceView. Voor meer informatie over hun Britse detailhandelsrapporten:

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796 
F: +44 (0)1507 600689
Publicatiedatum: