Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aardappelras Divaa gaat Kennebec mogelijk vervangen"

Tholen - Het aardappelras Kennebec is in Zuidelijke landen een bekend middenvroeg tot middenlaat ras. Het is een witvlezig ras en wordt jaarrond gebruikt voor het maken van frites. In de toekomst wordt deze mogelijk vervangen door een nieuw ras. "Divaa is een nieuw ras. Deze ziet er mooier uit, is sterker en heeft een hogere opbrengst", vertelt Francis Binst van Binst Breeding & Selection.


Francis Binst tijdens de Macfrut in Rimini vorige week.

Voor dit ras werken ze samen met het Schotse Caithness Potatoes, een bedrijf dat sinds kort ook een vestiging in Nederland heeft. " "In meerdere landen heeft Caithness verdelers en wij focussen ons met Divaa op België, Italië en later op de Balkan". Het is een mooi alternatief voor Kennebec en naar verwachting zal laatstgenoemde in de loop der jaren minder worden geteeld. De markt evolueert en zoekt sterkere, betere en mooiere rassen met zowel goede intrinsieke eigenschappen als een mooie presentatie. De vorm en de heldere schil van Divaa zijn heel aantrekkelijk."

Francis besluit: "Divaa is een vroeg en veelzijdig ras, zowel geschikt voor de versmarkt als voor de frietindustrie. We zien kansen zowel in België, als in Italië, Spanje, Portugal tot aan de Balkan."

Voor meer informatie:
Francis Binst
Binst Breeding & Selection nv
Cokeriestraat 20
BE-1850 Grimbergen
Tel.: + 32 (0)2 251 90 25
Fax: + 32 (0)2 252 04 62
www.binst.be