Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Barack Obama geeft toespraak tijdens Seeds and Chips

FreshPlaza was aanwezig bij de toespraak van de voormalige president van de Verenigde Staten, Barack Obama, die als eregast aanwezig was op het Seeds en Chips evenement in Milaan. Obama besteedde aandacht aan een aantal essentiële vraagstukken, zoals de gevolgen van klimaatverandering.

"Geen land zal ontkomen aan de gevolgen van klimaatverandering, waaraan we zelf bijdragen door de uitstoot van broeikasgassen en verspilling van brandstoffen en voedsel. Ondanks het feit dat de meningen uiteenlopen, is 99% van de wetenschappers die zich met klimaatverandering bezighoudt het erover eens dat deze verandering onomkeerbaar is en dat de planeet opwarmt. Eén ding staat echter vast en dat is dat we ons gedrag aan zullen moeten passen om de factoren die de opwarming van de aarde veroorzaken af te remmen. Het is dan ook belangrijk om te investeren in duurzame systemen. De Verenigde Staten, Europa en China moeten hierbij als voorbeeld dienen en andere landen de weg wijzen."


Barack Obama, eregast tijdens Seeds and Chips -The Global Food Innovation Top op 9 mei. Hij sprak onder meer over voedselzekerheid en de economische, politieke en maatschappelijke effecten hiervan op de wereld. 

"We moeten stilstaan bij de toekomst voor nieuwe generaties en hen bewust maken van vraagstukken die de hele wereld aangaan. We moeten vertrouwen hebben in de kracht van onderzoek, dat gericht is op het ontwikkelen van innovaties en technologieën om ons voor te bereiden op de veranderingen die onvermijdelijk zijn en die eveneens hun weerslag zullen hebben op de politiek en economie."

"In sommige regio's op de aardbol, waar er al sprake is van een bestaanseconomie, zijn de gevolgen van klimaatverandering al merkbaar, dus voedselvoorziening is geen vanzelfsprekendheid meer. Dit leidt tot ondervoeding, welvaartsdaling, factoren die eraan bijdragen dat bevolkingsgroepen richting westerse landen migreren, wat zorgt voor politieke en maatschappelijke onrust in de landen die hen opnemen."


Volgens Obama is voedselzekerheid een probleem in armere landen, terwijl verspilling en slechte eetgewoonten een probleem zijn in de meer ontwikkelde landen. In de Verenigde Staten lijden miljoenen mensen aan obesitas en diabetes wat zorgt voor hoge medische kosten. Het aantal mensen dat aan deze aandoeningen leidt zou teruggebracht kunnen worden door hen gezonde eetgewoonten aan te leren. Deze mening wordt ook door Obama's echtgenote Michelle gedeeld, die hij meermalen noemde tijdens zijn toespraak. 



Voedselzekerheid is een basisvoorwaarde om te kunnen werken, leven en vooruit te komen en daarom is het belangrijk deze te garanderen. "Wanneer de jongere generaties geen toekomst of vooruitzichten hebben, radicaliseren zij en komen zij terecht in ongewenste situaties. We moeten deze verandering aanpakken en er voor waken dat we maatschappelijke ongelijkheid niet aanwakkeren. Het is cruciaal dat we mensen leren om onafhankelijk te worden op het gebied van voeding zonder dat zij de planeet hiermee verwoesten."
Publicatiedatum: