Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mecklenburg-Vorpommern: biologische landbouw groeit in 2016 met 6.650 hectare

Uit actuele analyses van het ministerie van Landbouw en Milieu en het instituut voor Landbouw, Levensmiddelveiligheid en Visserij is gebleken dat het biologisch teeltgebied in Mecklenburg-Vorpommern in 2016 met circa 6.650 ha is gegroeid.

Per 31-12-2016 waren er in de deelstaat 1.099 bedrijven uit de landbouw en levensmiddelenindustrie volgens de richtlijnen van de EG-bio-verordening gecertificeerd. 843 landbouwbedrijven telen op ca. 132.200 hectare landbouwareaal biologisch. Dat is bijna één op de vijf bedrijven.
"Daarmee ligt het biologisch aandeel aan de totale landbouw in deze deelstaat op 9,85%. Dit is een top percentage vergeleken bij het landelijk gemiddelde voor het jaar 2016 van ca. 7,0%", aldus dr. Till Backhaus, minister van Landbouw en Milieu van de deelstaat.

In 2017 wordt een verdere groei van het biologisch landbouwareaal verwacht. Reeds in de eerste vier maanden van het jaar werd er in totaal 2.000 hectare door 19 landbouwbedrijven voor controleprocedures aangemeld.

Publicatiedatum: