Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beurswaarde HZPC verdubbelt in vier jaar

De waarde van certificaten HZPC is zevende jaar op rij gestegen. Sinds 2010 kiest de koers een stijgende lijn. Dit jaar steeg de waarde van de papieren met de maximaal toegestane 10%. Daarmee komt de waarde van een certificaat uit op 165,65 euro. Op de laatste handelsdag, eerder deze maand, werd de nieuwe prijs vastgesteld. Hoewel 5.607 certificaten van eigenaar wisselden, was er weinig bereidheid tot verkoop. Dat aantal komt overeen met 0,7% van de 783.725 uitstaande certificaten. De Friese pootgoedmultinational zag de beurswaarde stijgen naar de 130 miljoen euro. De beurswaarde is daarmee in de laatste vier jaar verdubbeld.

De eigendomscertificaten zijn niet vrij te verhandelen. Op twee dagen per jaar is er een beursdag. De handel verloopt via een online platform. Het zijn vooral pootgoedleveranciers en (oud)medewerkers die de certificaten bezitten. Gerard Backx is tevreden: " De nieuwe koers met wederom de maximale stijging en de geringe handel in certificaten, laten zien dat onze investeerders vertrouwen hebben in HZPC en onze bedrijfsstrategie. Ons huidige certificaat-rendement is gezond en ook de verwachtingen voor de rest van het boekjaar zijn goed. Ondanks de mindere oogst zijn we er in geslaagd een hoger tonnage te verkopen. We verwachten dan ook een goede omzet en resultaat te kunnen laten zien".

Klik hier om het persbericht te lezen

Publicatiedatum: