Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klaas van der Meer, van DEG van der Meer

“We kunnen er niet tegenop snijden”

Tholen – De ombouw tot zelfbedieningswinkel lijkt de zaak van Klaas en Maaike van der Meer een boost te geven. "Nu we voorverpakte salades verkopen, kunnen we er haast niet tegenop snijden", vertelt Klaas. Hij relativeert meteen: "We zijn natuurlijk nog maar een week open. Pas volgend jaar weten we wat de verbouwing heeft betekend." Wat zeker is, is dat klanten enthousiast zijn. "Ze vinden het heel mooi, we krijgen van alle kanten complimenten."


Het nieuwe interieur met zelfkeus

Marktverkoop
De groentenspeciaalzaak zit sinds 1996 in het grotendeels overdekte winkelcentrum van het Friese Damwoude en is onderdeel van een versstraat nabij de bakker en slager. Tijdens de verbouwing konden ze de winkelruimte twee weken lang niet gebruiken en hielden ze marktverkoop op de gang van het winkelcentrum. Slechts één dag was de zaak maar gesloten. De verbouwing en het interieur is uitgevoerd door Toonen Interieurbouw.


Twee weken lang marktverkoop

Versleten
Het echtpaar Klaas en Maaike ontmoette elkaar in de supermarkt toen Klaas daar groente en fruit verkocht. Het echtpaar onderneemt zelf sinds 1986 en was een van de eersten in de branche die met gekookte AGF-producten aan de slag ging. Ze proberen bij de beste van Nederland te horen. In 2008 werden ze ook De beste echte groenteman van Nederland. Vorig jaar werd de winkel bekroond met één ster. Het echtpaar is op een leeftijd waarbij ze voorzichtig over hun pensioen mogen gaan nadenken. Klaas: "We hopen nog heel wat jaren gezond te blijven om door te kunnen gaan, maar hebben wel geïnvesteerd in de toekomst. Een versleten winkel wil niemand overnemen."


Klaas en Maaike nemen afscheid van het oude meubilair

Afwasborstel
Maaike is beppe (oma) van drie kleinkinderen en natuurlijk op al heel wat Moederdagen verwend. Voor hun klanten verzinnen ze ieder jaar ook een leuke actie. Dit jaar staan Schulpsappen in de picture en verloten ze via een Facebook-actie een silo Schulpsappen. "Dat kan ik iedereen aanraden, we krijgen er veel leuke reacties op", vertelt Klaas. "Maar de leukste actie hadden we een aantal jaar geleden. Toen kregen de mannen namelijk een cadeautje, een afwasborstel. Daar werd in het dorp echt over gepraat!"


Voorverpakte salades lopen heel hard



De Moederdag Facebookactie met Schulpsappen



Kleinkinderen helpen bij het openen van de zaak

Klaas en Maaike van der Meer
Conradiveenlandstraat 18
Damwoude
T: 0511 422 816
degdamwoude@solcon.nl
@KlaasenMaaikevanderMeer