Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De do's en don'ts bij het invriezen van mango's

De wereldwijde trend voor gezonde voeding drijft de vraag naar diepvriesfruit op, zeker nu steeds meer consumenten dit verkiezen boven gedroogd fruit of fruitconserven. 

Eén van onze populairste IQF producten is de mango, die vooral verwerkt wordt in zoetwaren, diepvriessalades en smoothies. De eindconsument van tegenwoordig verwacht een los ingevroren, aantrekkelijke mango aan te treffen zodra hij de verpakking opent. Traditionele invriesmethodes leveren echter steeds minder vaak een natuurlijk uitziend kwaliteitsproduct op. Om deze reden zijn wij van mening dat IQF hiervoor een geweldige oplossing biedt. Toch blijft het altijd belangrijk dat het product dat ingevroren wordt in goede conditie verkeert," legt Carmen Popescu van OctoFrost uit.



Om een goed invriesresultaat te bereiken met IQF mango, heeft het team van OctoFrost de belangrijkste do's en don'ts op een rij gezet, die in de onderstaande zes punten zijn samengevat. 

1. Controleren van rijpheid en en rijpingsgraad van de mango
2. Controleren van de Brix
3. Geschikte snij-apparatuur
4. Voorkoelen voor invriezen
5. Goede ontwatering
6. Gelijkmatige invoer in de invoerband

Hoewel deze aanbevelingen op alle markten van toepassing zijn, zijn er wel regionale verschillen die voor problemen bij het invriezen kunnen zorgen.

"Volgens internationale criteria geldt een Brix tussen de 11 en 14 als de standaard. In Azië loopt de Brix echter op tot wel 22, wat problemen bij het invriesproces kan geven," legt Carmen uit.

"Het is bijna een wetenschappelijk proces om mango's in te vriezen. Vandaar dat we mangoverwerkers bijstaan, die de beste methodes willen ontwikkelen rekening houdend met de beschikbare grondstoffen en apparatuur."

Voor meer informatie: 
Carmen Popescu
OctoFrost Group
Tel: +46 42 33 22 60
Email: carmen.popescu@octofrost.com
www.octofrost.com
Publicatiedatum: