Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruit wordt binnen 30 minuten na de pluk voorgekoeld

Poolse blauwebessensector voert productiestandaard in

Poolse blauwebessentelers promoten hun nieuwe kwaliteitsstandaard waarbij het fruit binnen 30 minuten na de pluk wordt voorgekoeld. 



De '30 minuten' standaard is onderdeel van een reeks maatregelen om de opslag en verwerking van blauwe bessen en overige fruitsoorten te optimaliseren. Een andere belangrijk onderdeel hiervan wordt gevormd door de 'zeven regels voor goede oogstpraktijken' die leidend zijn voor de training van plukkers en de kwaliteit van het met de hand plukken nog verder zullen verbeteren. 


Deze nieuwe standaarden werden ontwikkeld op bedrijven die tot de Poolse Berry Cooperative behoren, die opgericht werd door drie Poolse producenten. Samen zijn zij de grootste blauwebessenproducent in Europa. In drie Poolse regio's worden de bessen al volgens de nieuwe standaard geplukt en gekoeld.



Leden van de Polish Berry Cooperative werken volgens de hoogste productiestandaarden en maken gebruik van moderne apparatuur en faciliteiten om smaakvol kwaliteitsfruit te produceren dat bestand is tegen transport, zelfs naar verre markten als Zuidoost Azië.



Hoewel de temperaturen dit jaar ongebruikelijk laag waren, is de vorstschade minimaal. De leden van de Coöperatie hebben voortdurend geïnvesteerd in vorstbeschermende maatregelen zoals tunnels, windmolens, sprinklers en vernevelaars. 



De vooruitzichten voor het komende seizoen zijn goed en PBC hoopt dit jaar nieuwe markten in Azië te betreden en zijn aanwezigheid op de Europese markt nog verder uit te breiden.

Voor meer informatie:
Agata Małkiewicz
Tel: +48 602 121 062
Email: sales@polishberry.pl
en.berrygood.pl/zbior

Publicatiedatum: