Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe container verlengt houdbaarheid met 30%

De transportperiode van versproducten van oogst naar de eindconsument duurt erg lang. De standaard containers bieden niet de ideale omstandigheden aan. Dit heeft invloed op de houdbaarheid en de kwaliteit. Om dit op te lossen, heeft Freshbox een eigen container ontwikkeld die de producten genoeg beschermt tijdens het transport. 



Vergeleken met de standaard containers, verhoogt de Freshbox de houdbaarheid van versproducten met 30%. Volgens het bedrijf zal deze toename de kwaliteit van de producten verlengen en dit zal uiteindelijk de voedingsverspilling met 20% verlagen. Het bedrijf meent dat de container ook energie zou kunnen besparen en materiaalverbruik kan verminderen. 

Ontwerp
De Freshbox is functioneel ontworpen. De deelnemers binnen de waardeketen hoeven hun bedrijfsproces niet aan te passen. De container is ontworpen om de gebruikelijke transportmethodes aan te passen en te verbeteren. Daarnaast is de container veelzijdig genoeg om veel verschillende verpakkingsformaten te vervoeren. David Ponce van AITIIP, de designers en fabrikanten van deze unieke container: "Freshbox is gemaakt van een volledige biologisch mix van polyethyleen en polymelkzuur in plaats van fossiele brandstofbronnen." Verder is het gebruik van deze materialen gecombineerd met een speciale productiemethode, die het gewicht van de container met 30% vermindert waarbij de container stevig genoeg blijft. 

Features
De Freshbox container bevat een aantal innovatieve functies, die de houdbaarheid van producten in de gaten houden en verbeteren. Een systeem past de atmosfeer in de container aan, omdat elk product een andere ademhalingsfrequentie heeft. De binnenkant van het deksel heeft een speciaal compartiment om werkzame stoffen makkelijk te plaatsen. Ook bevat de container een sensorkit om de temperatuur, de luchtvochtigheid en CO2 en O2 te meten. De gegevens worden via Bluetooth overgedragen naar een app, waar de informatie wordt opgeslagen en geanalyseerd. 

Er zijn al een aantal transporttesten uitgevoerd tussen bedrijven in Spanje en Duitsland. Deze testen waren succesvol en toonden positieve resultaten. De container zal vooral effectief zijn voor bedrijven, die kwetsbare groenten en fruit vervoeren, zoals druiven, spinazie, steenfruit en aardbeien. De Freshbox zullen voor het groenten- en fruitseizoen van 2018 beschikbaar zijn. De raming van de marktprijs per container is €400. 

Voor meer informatie:
projects@transferconsultancy.com
www.fresh-box.info


Publicatiedatum: