Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Golden Prince merk voor Azucar meloenen gelanceerd

Vijf jaar geleden ging Meridiem Seeds Italia samenwerken met een aantal Spaanse producenten voor het vermarkten van meloenen. Het fruit is goed ontvangen op de Europese markt en ook in Italië is de belangstelling groot.

De meloenen, die de naam Azucar dragen, worden momenteel in Sicilië (oogst mei/juni en september/oktober) en Zuid-Italië (oogst tussen juni en september) geteeld. In Noord-Italië vindt de teelt in kassen plaats en valt de oogstperiode tussen juni en september. 



Klaar om geoogst te worden
Meridiem Seeds Italia laat weten dat de eerste meloenen in Palma di Monteciaro gereed zijn om geoogst te worden.

Overkoepelend merk
Het project was had als doelstelling een gezamenlijk merk te ontwikkelen (Golden Prince). Het was eveneens een goede manier om te investeren in de exportmogelijkheden van dit interessante hybrideras dat het goed doet op de Franse markt.

Sterke punten
De Azucar meloen beschikt over unieke kenmerken die in het buitenland zeer gewaardeerd worden, meldt Meridiem Seeds Italia. "We denken echter dat veel Italiaanse retailers ook belangstelling voor het product zullen hebben omdat het kan zorgen voor een stabiele aanvoer buiten het seizoen van meloenen uit Costa Rica en Brazilië."

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van Azucar:
  • Gelijkmatige ronde vorm
  • Gladde schil 
  • Gewicht tussen de 1 en 1,2 kilo (5/6 stuks per krat van 30x40) met stevig vruchtvlees en kleine zaadlijsten. Aantrekkelijke gele schil en contrasterend zalmroze vruchtvlees.
  • Hoge Brix (meer dan 15°) 
  • Uitstekende houdbaarheid (ruim een maand) 
  • Ideaal voor verwerkers van voorgesneden AGF. Valt in de smaak bij Europese consumenten


Het team van Meridiem Seeds Italia staat producenten bij om de kwaliteit en productie te garanderen en werkt aan het uitbreiden van de samenwerking met zowel binnen- als buitenlandse retailers en de verwerkende sector.


Contact:
Meridiem Seeds Italia Srl

Stefano Campazzi
Cell.: (+39) 329 8474284 
Publicatiedatum: