Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Te hoge MRL's op Indiase gember

In Kerala, India werden hoge niveaus profenofos en methylparathion gevonden in vele monsters van gember en kardemom. Een team van de Kerala Agricultural University (KAU), onder leiding van professor en mededirecteur Thomas Biju Mathew, nam monsters van groenten, fruit, kruiden en specerijen uit groentenwinkels, super- en hypermarkten, groentenbeurzen en biologische winkels in Thiruvananthapuram, Kollam, Idukki, Pathanamthitta en Thrissur.

Hoewel 30 monsters van 13 soorten specerijen en masala's veilig bleken, werden 25 monsters van 12 soorten als onveilig bestempeld. Ze bevatten niet alleen een hoger dan toelaatbaar residu beschermingsmiddelen en insecticiden, het team ontdekte ook dat veel monsters twee beschermingsmiddelen bevatten die in 2011 verboden werden door de regering van Kerala: profenofos en methylparathion, ook wel katoengif genoemd.
Publicatiedatum: