Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50% van oogst Oekraïense telers naar diepvriesindustrie

Diepvries AGF speelt een grote rol voor de teeltsector van Oekraïne. De grootste Oekraïense teeltbedrijven hebben vaak een verdeling van 50/50 tussen verse productie en diepvriesproducten. Smilyanska Hlodnya is de grootste leverancier van diepvriesgroente en -fruit met een volume van 12.000 ton aan verwerkte producten per jaar.



"In de afgelopen paar jaar heeft ons bedrijf zijn diepvriesmogelijkheden beschikbaar gemaakt in landen als Polen of Wit-Rusland. Nu er steeds meer sprake is van groei en technologische ontwikkeling in dit segment, hebben we ons gericht op onze binnenlandse producten, die volgens ons tot de beste behoren. Ook zijn er veel telers die zich op biologische producten richten," legt Ihor Usatyi van Smilyanska Hlodnya uit.

De belangrijkste diepvriesproducten zijn blauwe bessen en frambozen, gevolgd door aardbeien, bramen, zwarte kersen, vossenbessen en duindoornbessen. Het bedrijf werkt al jaren samen met McDonalds, dat bij dit bedrijf zijn diepvriesaardappelproducten en uien haalt. Ook worden voor andere bedrijven en ketens diepvries mixpakketten geproduceerd.



"We maken gebruik van IQF ("individual shock freezing"), wat een voor 100% natuurlijke methode is om producten te conserveren. Het is de enige manier die ervoor zorgt dat de smaak en vooral ook de structuur van het originele product behouden blijft. Je hoeft onze diepvriesproducten niet te wassen, schoon te maken of te snijden, waardoor ze veel sneller voor te bereiden zijn dan versproducten," aldus Ihor.

90% van de handel van Smilyanska Hlodnya vindt zich in Europa plaats. Onlangs is er echter ook een handelsverdrag met Canada gesloten, waardoor er geen tarieven meer op de export worden geplaatst. Volgens Ihor geeft dit een keur aan mogelijkheden.

Voor meer informatie: 
Ihor Usatyi
Smilyanska Hlodnya LLC
Tel: +38 (067) 55 37 044
Email: sales.smelholod@gmail.com
Skype: roggy_tlcupcis
www.smelholod.com.ua
Publicatiedatum: