Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselverspilling gereduceerd met bananenijs en smoothies

Producenten in het West-Australische Gascoyne zijn erin geslaagd voedselverspilling met meer dan 90% terug te brengen dankzij samenwerking en het toevoegen van waarde.

In de plaats Carnarvon gooiden telers voorheen zo'n 60% van hun fruit weg omdat de bananen niet verhandeld kon worden vanwege hun afwijkende maten, rijpingsgraad of beschadigingen. 

In 2009 besloot een aantal telers echter als coƶperatie samen te gaan werken onder de onder de naam Sweeter Banana Cooperative. Sindsdien hebben zij hun gezamenlijke verspilling naar 4% terug kunnen brengen door tweede keus fruit naar andere bedrijven te sturen waar het verwerkt kan worden tot onder andere bananenbrood, smoothies en ijs. 

IJsproducent Matteo Bocecci ontdekte de Carnarvon bananen bij toeval op de lokale markt. "Het maakt mij niet uit hoe de bananen eruit zien, zolang ze maar lekker smaken," aldus Bocecci.
Publicatiedatum: