Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder voedselverspilling met PerfoLid

"Door deze verpakking kan AGF blijven ademen"

Tholen - Om voedselverspilling tegen te gaan werd onlangs een nieuwe verpakking geïntroduceerd, genaamd PerfoLid. Deze verpakking is hersluitbaar en zorgt ervoor dat groenten en fruit langer vers blijven en dus minder worden verspild. Verspilling is bij groenten en fruit een groot probleem: vanwege de beperkte houdbaarheid wordt bijna 50% van alle groenten en fruit weggegooid", vertelt Ivo Hendriks van Perfotec.



Ademen
Hij vervolgt: "De PerfoLid-verpakking is geschikt voor veel verschillende producten zoals zachtfruit, groenten en salades. Een ander groot voordeel is dat je in deze verpakking groenten kunt stomen", vervolgt hij. Daarnaast is de tray mooi als presentatiemateriaal én is hij herbruikbaar." In het gesealde gedeelte van de verpakking worden gaatjes gemaakt. "Door de gaatjes kan het toch blijven ademen. Versproducten moeten namelijk in staat kunnen zijn om te ademen. Elke groenten- en fruitsoort heeft zijn eigen adempatroon, wat ook wel de ademhalingsfrequentie wordt genoemd. Vaak wordt de benodigde ademhalingsfrequentie provisorisch opgelost door middel van verpakking in zakken of in clamshellverpakking met grote gaten. Een goede regulering van het zuurstofgehalte bij versproducten speelt echter een cruciale rol om de ideale houdbaarheid bij retailers en bij de consument te bereiken. PerfoTec heeft voor die regulering een oplossing gevonden door de optimale beschermende atmosfeer in de verpakking zelf in stand te houden. Deze oplossing staat bekend als Active Modified Atmosphere Packaging (AMAP). Wij zorgen ervoor dat het product in slaap valt."



De bedrijven Sealpac, Naber Plastics en PerfoTec zijn lid van het Save Food initiative en staan op de Interpack ook in een speciale tent waar de foodwaste-innovaties werden getoond. Sealpack zorgt voor het gesealde deel van de verpakking, PerfoTec is verantwoordelijk voor de perforatie en Naber levert de EasyLid Tray.

Voor meer informatie:
Ivo Hendriks
PerfoTec BV
Tel: 31 (0)416 343175 / +31 6 53325558
ivo@perfotec.com
www.perfotec.com

Joop Meerbeek
Naber Plastics BV
Tel: 31 (0)416 343175 / +31 6 53325558
Joop.meerbeek@naberplastics.com
www.naberplastics.com

Mr. Marcel Veenstra
Sealpac International
Tel: +31 (0)341 46 20 30
marcel.veenstra@sealpacinternational.com
www.sealpacinternational.com