Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarktomzet in april 4,4% gestegen

De supermarktomzet is in april met 4,4 procent gestegen naar 2,74 miljard euro (2,62 miljard euro in april 2016). Per kassabon werd er in april 9 procent meer afgerekend. Dit is mede veroorzaakt doordat Pasen vorig jaar in maart viel en dit jaar in april. In de eerste 4 maanden van 2017 steeg de supermarktomzet met 1,7 procent naar 11,39 miljard euro (11,20 miljard euro tot en met april 2016).

Bijna 3 op de 10 huishoudens die in het grensgebied wonen, hebben het afgelopen jaar ook levensmiddelen in het buitenland gekocht. Gemiddeld kopen ze 10 keer per jaar over de grens en besteden ze 33,97 euro per bezoek. In vergelijking met 2016 is de omzet van dagelijkse boodschappen in het grensgebied met Duitsland en Belgiƫ dit jaar toegenomen naar 2,70 procent (2,59 procent in zelfde periode 2016).

Vooral in het grensgebied met Duitsland vloeit er veel omzet over de grens. Van elke euro omzet aan dagelijkse boodschappen, uitgegeven door huishoudens in het grensgebied bij Duitsland, gaat 4,07 procent de grens over (3,86 procent in dezelfde periode 2016). In vergelijking met afgelopen jaar wordt er vooral aan persoonlijke verzorging, sanitaire producten en frisdranken meer besteed in het buitenland. Verder worden er vooral drogisterij artikelen en alcohol over de grens gekocht.

Bron: GfK



Publicatiedatum: