Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, Luba Fresh:

"Egypte verwacht 20% grotere druivenoogst"

Tholen - Afgelopen week bezocht Lucien de Wit van Luba Fresh zijn partners in Egypte om zelf poolshoogte te nemen voor aanvang van het druivenseizoen. "De rondgang langs de verschillende productiegebieden gaf een goed beeld dat dit seizoen een goed kwalitatief product verwacht kan worden. De druiventrossen zijn zwaarder dan vorig jaar en ook de 'berry size' zal wat groter zijn. Over het algemeen wordt een productie toename van circa 20% verwacht", vertelt Lucien.


Lucien de Wit op werkbezoek in Egypte

Luba Fresh gaat rond 20-25 mei de eerste druiven verladen, de rode Flame variëteit en de witte Sugraone. De eerste containers verwacht Lucien de Wit in de eerste twee weken van juni. "De komende week starten producenten met het oogsten van kleine volumes. Deze zullen merendeels naar Rusland verladen worden aangezien het suikergehalte nog onvoldoende is voor de Europese markt."


Productieveld van Flame seedless in Egypte

Lucien de Wit verlaadt zijn druiven zowel per zeevracht als per luchtvracht, afhankelijk van de marktsituatie. Zo kunnen eind mei druiven al ruimschoots geleverd worden. De verwachtingen voor het Egypte seizoen zijn goed, zeker omdat de markt voor (witte) seedless druiven dit jaar tamelijk leeg zal zijn. Komend weekend staat een zoek aan zijn partners in Sicilië op de planning omdat daar de oogst van de Victoria en de Black Magic begint.


Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com