Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

McCain Foods investeert 200 mln dollar in Amerikaanse frietfabriek

McCain Foods USA breidt de fabriek in Burley, Idaho verder uit. Nieuwe gebouwen zullen naast de bestaande faciliteit gebouwd worden. Het is de grootste investering in deze fabriek in de afgelopen jaren. De investering kost meer dan 200 miljoen dollar en zal 180 arbeidsplaatsen opleveren.

"Het McCain Foods project is de grootste investering die we in een aanvraag hebben ontvangen," reageert Megan Hill, woordvoerder van Idaho Commerce. Het bedrijf ontvangt een 30% vergoeding op de belasting over 15 jaar. Dat komt overeen met 5,86 miljoen dollar. In de zomer van 2018 moet de uitbreiding gereed zijn.

"Dit is wat er kan gebeuren als iedereen bij elkaar komt en samenwerkt," vertelt Doug Manning, Burley's Economic Development Director. "Als staat zijn we een verplichting aangegaan met McCain Foods en McCain Foods zal een commitment maken naar de staat."

De nieuwe frietfabriek vraagt om een 6.000 hectare aardappelteelt extra in oostelijk Idaho tot de grens met Oregon.

bron: potatopro.com
Publicatiedatum: