Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Vooral trend onder 'millennials'
Exotisch fruit en citrus populair op de grill
Volgens een in april verschenen rapport van het Amerikaanse Instituut van Voedingstechnologie bezit driekwart van de Amerikaanse huishoudens een grill en maken de zogenaamde 'millennials' hier het vaakst gebruik van. Deze generatie consumenten speurt de AGF-afdeling af op zoek naar iets nieuws om op tafel te zetten, variërend van gegrilde sla tot sangria met geroosterd fruit.
"Uit een enquête van Mintel blijkt dat millennials de maaltijd vooral als een sociale, gezonde en smakelijke aangelegenheid zien en grillen past hier perfect bij," legt Karen Caplan van Freida's Specialty Produce uit. "Al deze aspecten komen hierin samen, zoals gezond koken, experimenteren met ingrediënten en het delen van de beleving, zowel on- als offline."
Gegrilde watermeloen-radijs salade met Chimichurri
Het zijn echter niet alleen millennials die traditionele bijgerechten als gebakken aardappelen vervangen door gegrilde groenten en fruit. "Gegrilde groenten zijn inmiddels vrij algemeen geworden maar gegrild fruit, met name citrus, is een nieuwe trend onder millennials die langzaam aan populariteit wint," vervolgt Caplan. "Door hierop de aandacht te vestigen, worden consumenten aangemoedigd zelf ook aan de slag te gaan met het grillen van citrus en ander exotisch fruit."
Frieda's beveelt haar klanten fruitsoorten zoals dragonfruit, Kaapse kruisbessen, ramboetan, roze citroenen en bloedsinaasappelen aan en exotische smaakmakers als kurkuma, gember en citroengras voor de bereiding van marinades en glazuren.