Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwikkelaar appelplukrobot ontvangt €9,1 mln subsidie


GV heeft €9,1 miljoen geïnvesteerd in Abundant Robotics, een bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van een appelplukrobot die mogelijk ook geschikt is voor het plukken van andere fruitsoorten. BayWa AG en Tellus Partners en de eerdere investeerders, Yamaha Motor Company, KPCB Edge en Comet Labs dragen eveneens bij aan de financiering.



Abundant Robotics directeur en mede-oprichter Dan Steere vertelt dat zijn bedrijf zo'n vier jaar geleden begonnen is met de ontwikkeling van een oplossing om het tijdrovende plukken van appelen te automatiseren. "Het is erg moeilijk om de appelen die gereed zijn om geplukt te worden in de boom te lokaliseren en deze vervolgens onbeschadigd te plukken," legt hij uit. 

Andy Wheeler van GV vertelt dat Abundant Robotics met deze serie-A financieringsronde in staat zou moeten zijn een commerciële plukrobot te ontwikkelen. 
 
Amerikaanse appeltelers hebben steeds meer moeite om goedkope seizoenskrachten te vinden en velen zien robots dan ook als de oplossing voor dit probleem. Hoewel sommige doemdenkers vrezen dat robots nadelig zijn voor de landbouwsector, zouden zij zomaar de oplossing kunnen bieden voor het verhogen van de voedselproductie, waarbij de milieu-effecten tot een minimum beperkt blijven en ook de kosten laag zijn. 

Publicatiedatum: