Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bonduelle boekt omzetgroei in derde kwartaal

Gunstige wisselkoersen en overname stuwen omzet Bonduelle

In het derde kwartaal van het boekjaar 2016/2017 boekte Bonduelle Group een omzet van 526,8 miljoen euro. Daarmee kwam het resultaat 11,7% hoger uit. Oorzaken voor het positieve resultaat zijn groei van het bedrijf (2,2%), gunstige wisselkoersen (4%) en de overname van Ready Pac Foods (5,5%) per 21 maart van dit jaar. Over de eerste negen maanden van dit jaar steeg de omzet met 4,7%. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 2%.
 
Europa liet een groei zien van bijna 1%. Daarmee ondervond het bedrijf geen hinder van het slechte weer in december en januari dat de productie in Spanje en Italiƫ stillegde. Bonduelle zag de omzet in de conserven en diepvriesproducten snel stijgen. In de eerste negen maanden van het boekjaar bleven de resultaten stabiel.

Buiten Europa groeide de markt met 32,7%. Die groei is te danken aan de gunstige effecten van wisselkoersen, vooral de roebel en de Canadese dollar hadden een gunstig effect. Daarnaast werd per 21 maart het Amerikaanse Ready Pac Foods overgenomen, wat in de boeken resulteert in een groei van 4,5%. De markt in Oost-Europa (Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken) liet ook een positief resultaat zien. Over de eerste negen maanden van het boekjaar steeg de omzet met 13,5%, op vergelijkbare basis steeg de omzet met 6%.

Klik hier om de resultaten te bekijken
 
Publicatiedatum: