Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse avocado-prijzen 20% gestegen

"Dit jaar hebben de prijzen voor Hass-avocado's het hoogste niveau ooit bereikt," meldt Rodolfo Ahumada, commercieel directeur van het Colombiaanse bedrijf Pacific Fruits. Volgens Ahumada zijn de prijzen niet alleen in Europa gestegen maar ook in Noord-Amerika en Azië. "We zijn erg bevoorrecht dat we in een periode kunnen exporteren waarin de aanvoer niet toereikend is voor de vraag," vertelt Ahumada.

Volgens de gegevens van Pacific Fruits bedroeg de gemiddelde prijs van een kilo avocado's kaliber '20' in deze periode vorig jaar €2,25 FOB. Dit jaar lag de prijs op €2,50 per kilo FOB. Vorig jaar ging een doos avocado's kaliber '20' op de Rungis markt voor €12,50 van de hand. Dit jaar bedraagt de prijs €14,50 en deze stijging zal zich mogelijk ook uitbreiden naar andere kalibers. 

 

De belangrijkste exportmarkten van het Colombiaanse bedrijf zijn: Spanje (30% van het totaal), Frankrijk (30%), Nederland (25%) en Duitsland (15%).

"Dit jaar is het ons doel om te concurreren op de Britse markt," vervolgt Ahumada. Dit is zeker een reële optie voor het bedrijf aangezien het zijn productievolume met het jaar ziet groeien. "Vorig seizoen hebben we 120 containers geëxporteerd maar in 2017 hopen we er 300 te exporteren," aldus Ahumada. 


Voor meer informatie:
Rodolfo Ahumada 
Pacific Fruits S.A.S
Km. 1 Via Aeropuerto – Rozo
Palmira, Valle del Cauca - Colombia
Telf.: +57 314709281 
Publicatiedatum: