Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF 30% langer houdbaarheid met nieuwe kartons

Saeco en de Polytechnische Universiteit van Cartagena (UPCT) hebben een kartonnen doos ontwikkeld met anti-microbiële eigenschappen. Met deze cartons is het mogelijk om de houdbaarheid van verse groenten en fruit met meer dan 30% te verlengen.

De doos is gemaakt van een speciaal soort karton, dat is ontwikkeld door middel van samenwerking tussen de universiteit en Saeco waar zowel nationaal als internationaal een patent op is genomen. Volgens de professor die verantwoordelijk is voor het onderzoek, Antionio López, houdt de anti-microbiële werking de vorming van micro-organismen zoals schimmels en bacteriën tegen. Daarnaast heeft het materiaal een anti-oxiderend effect dat de verkleuring van groenten en fruit tegengaat. Volgens López is het een slimme verpakking in de zin dat het alleen de anti-microbiële en anti-oxiderende bestanddelen laat werken als de doos is volgeladen met versproducten, zoals bijvoorbeeld tijdens transport of in opslag. Het materiaal is bovendien geheel te recyclen. Om het materiaal te creëren, zijn er uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.

Met behulp van deze technologie is het mogelijk om voor een deel een oplossing te vinden tegen de uitval van vers AGF tijdens transport. Een deel van het AGF dat momenteel met conventionele cartons wordt verpakt en vervoerd moet worden weggegooid. "Daarnaast kunnen met het nieuwe materiaal nu groenten en fruit worden geëxporteerd naar meer afgelegen markten," aldus directeur Juan de Vicente Sandoval van Saeco.

Saeco is een marktleider op het gebied van verpakking met golfkarton. Het bedrijf werkt al ruim tien jaar samen met de onderzoeksgroep voor voedselveiligheid van de UPCT en heeft eerder meegewerkt aan verschillende Europese onderzoeksprojecten.

Bron: EFE
Publicatiedatum: