Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili exporteert eerste clementines een week eerder

Volgens Chili's citruscommissie is het Chileense citrusseizoen een week eerder begonnen dan vorig seizoen, namelijk in week 15, met de eerste zending clementines.

Er werd bijna 191 ton clementines (12.260 dozen) verzonden van Valparaiso naar de Verenigde Staten; 89% daarvan naar de oostkust en de resterende 11% naar de westkust. De producenten exporteerden 7.940 dozen Oronules (121 ton) en 4.320 dozen Clemenules (70 ton). Chileense clementines zullen voornamelijk beschikbaar zijn van april tot juli. Mandarijnzendingen zullen worden gedaan van augustus tot september. Limoenen zijn beschikbaar van mei tot oktober en navelsinaasappelen van juni tot oktober. Volgens de commissie wordt het een goed seizoen voor het Chileense citrusfruit, aangezien de temperaturen tot dusver goed waren en er genoeg regen is gevallen. De kwaliteit van het fruit zal dus erg goed zijn.

Exportramingen voor seizoen 2017
De citruscommissie verwacht dat de Chileense citrusexport dit seizoen met 3% zal toenemen tot ongeveer 256.000 ton. Van dit totaal zal 43% bestaan uit clementines/mandarijnen, 29% uit sinaasappelen en de resterende 28% uit limoenen.
Het land zal naar verwachting ongeveer 75.000 ton sinaasappelen exporteren, een volume dat vergelijkbaar is met dat van 2016. De limoenexport zal naar verwachting bijna 72.000 ton bedragen. Dat is 5% minder dan vorig seizoen.

De clementine-export zou tot 42.000 ton bedragen (-2% vergeleken met 2016) en het land zou ongeveer 67.000 ton mandarijnen exporteren: 26% meer dan vorig seizoen.

Source: simfruit.cl
Publicatiedatum: