Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse Overheid stimuleert gezond snacken op scholen

Vanaf schooljaar 2017-2018 kunnen Vlaamse scholen inschrijven voor de subsidieregeling voor de verdeling van groenten, fruit en/of melk aan hun leerlingen. Scholen krijgen hiervoor een subsidie van 2 euro per leerling voor de verdeling van melk en van 3 euro voor de verdeling van groenten en fruit. Daarnaast zet de Vlaamse Overheid volop in op nieuwe begeleidende maatregelen en communicatie om de aandacht voor gezonde tussendoortjes in de kijker te zetten.

Op 21 april keurde de Vlaamse Regering een nieuwe subsidieregeling goed die het huidige Tutti Frutti en de subsidieregeling van schoolmelk hervormd. De beide subsidieregelingen worden samengevoegd en in een nieuw jasje gestoken. Op deze manier wordt het hele systeem efficiƫnter en administratief eenvoudiger voor de scholen. We stappen hierbij over naar een systeem waarbij kinderen van het basisonderwijs en het buitengewoon secundair onderwijs tien weken recht hebben op en portie groenten, fruit en/of melk per leerling per week. Scholen met een hoog percentage kwetsbare leerlingen hebben zelfs recht op steun voor een verdeling gedurende twintig weken. Na de gesubsidieerde periode worden scholen aangemoedigd om het project zelf verder te zetten.

Dit project kan uitgewerkt worden met behulp van Europese landbouwmiddelen ter waarde van 2,7 miljoen euro. Hiernaast voorzien minister Vandeurzen en minister Schauvliege elk 220.000 euro Vlaamse middelen om dit project te ondersteunen. Ook de zuivelsector en de AGF-sectort draagt via Vlam een financiƫle bijdrage af ter waarde van 60.000 euro.

Leerkrachten, ouders en kinderen zullen begeleid worden in de zoektocht naar een gezondere voeding. Het geheel wordt verpakt in een aantrekkelijk programma met website, educatieve pakketten en wedstrijden. Hiernaast krijgt ook de waarde van voeding en teelt in onze maatschappij een centrale plaats in de communicatie en het ondersteunende materiaal, aldus minister Schauvliege. "Met dit Europees en Vlaams gesubsidieerd project voor de verdeling van gezonde fruit, groenten en melktussendoortjes op de scholen wil ik de schoolgaande kinderen de smaak van gezonde tussendoortjes laten ontdekken en waardering meegeven voor voeding en teelt."

Bron: VLAM
Publicatiedatum: