Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste watermeloenen uit Almeria maken goede prijzen

De watermeloenenoogst van Almeria is onlangs begonnen. De eerste ladingen fruit zijn voornamelijk bedoeld voor groothandelsmarkten en Spaanse fruitwinkels. Het seizoen van Almeria zal minstens twee en een halve maand aanhouden.

"De beschikbare volumes zijn nog steeds erg klein en de prijzen zijn daardoor erg interessant," zegt José Antonio Baños van het bedrijf Ejidomar. "De markt voor watermeloenen is op dit moment erg goed. Watermeloenen uit Senegal hebben een erg goede kwaliteit en hoge prijzen. Veel supermarktketens werken met watermeloenen uit Panama en Costa Rica, die een lagere kwaliteit en ook een lagere prijs hebben."



Het watermeloenenseizoen van Almeria begon dit jaar bijna twee weken later. "We begonnen ongeveer tien dagen later dan vorig jaar, omdat telers ervoor kozen om zo lang mogelijk door te gaan met aubergines, courgettes en paprika. Ze wilden op deze manier zoveel mogelijk voordeel halen uit de goede prijzen die ze op dat moment kregen," zegt José Antonio Baños.

"Op dit moment verkopen we zwarte watermeloenen met pit, witte pitloze watermeloen en witte meloenen met pit en Crimson-watermeloenen. Vanaf volgende week hebben we de eerste zwarte pitloze watermeloenen en mini-watermeloenen. De mini-watermeloenen zijn voornamelijk bedoeld voor de export. In Spanje hebben consumenten nog steeds de voorkeur voor grote watermeloenen, die ze ze steeds vaker als halve meloen kopen."

Vanaf volgende week levert Ejidomar de eerste Galia-meloenen, die bestemd zijn voor markten in de EU en in Scandinavië. "De meloenen krijgen nu hoge prijzen, omdat er nog maar weinig aanbod is. Er is zelfs minder volume aanwezig dan in het vorige seizoen, dus zijn we erg optimistisch over het seizoen dat nu gaat beginnen."

Voor meer informatie:
José Antonio Baños
EJIDOMAR
El Ejido, Almeria. Spain
T:+34 950483511
presidente@ejidomar.es
www.ejidomar.es

Publicatiedatum: