Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje krijgt Europa's grootste vrieshuis

Fruveco uit Murcia wil het grootste vrieshuis in Europa openen. De ruimte zal een capaciteit hebben van 200.000 pallets. Er is een investering van 20 miljoen euro nodig zijn. De ruimte is een deel van een groter project voor de constructie van nieuwe faciliteiten in het Industrial Park van Alhama. Hiervoor is een totale investering van 80 miljoen euro nodig. 

Het in El Raal gevestigde bedrijf kocht 130.000 vierkante meter in Alhama voor 3 miljoen euro. De bouw van de faciliteiten begon eind 2015. Het complex zal naar verwachting in juli in gebruik genomen worden. De groei is de afgelopen jaren constant gebleven: van 25 miljoen euro in 2009 naar 56,2 miljoen euro in 2015. Deze groei motiveerde het bedrijf om nieuwe complexen te bouwen om te voldoen aan de vraag naar diepvriesgroenten, diepvriesfruit en diepvriesmaaltijden. De nieuwe Fruvecoruimte in Alhama zal drie keer zo groot worden en zal nieuwe productietoepassingen bevatten. 
 
Met deze investering zal Fruveco de grootste Europese verwerker van diepvriesproducten worden, vooral op het gebied van groenten en fruit. Op dit moment zijn ze al de grootste producent van uienringen, die geleverd worden aan multinationals zoals McDonalds, Burger King en Foster's Hollywood. Ook hebben ze de tweede grootste naam in Europa wat betreft de productie en verkoop van diepvriespaprika's. 
Publicatiedatum: