Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We breiden de export van Hass avocado's uit naar nieuwe markten"

"Feestdagen en evenementen zoals Cinco de Mayo en de Superbowl geven onze export naar de Verenigde Staten een boost. Normaal gesproken exporteren we gemiddeld tussen de 300 en 350 ton maar rondom dit soort speciale dagen loopt het exportvolume op tot 540 ton. De vraag is enorm groot," legt Francisco Quesada van het Mexicaanse The Valley Fruit uit. 



Het bedrijf is gevestigd in Uruapan, Michoacán, en exporteert conventionele en biologische Hass avocado's. "Onze plantage heeft alle benodigde exportlicenties en we leveren ons fruit aan zowel de binnen- als buitenlandse markt. Onze avocado's zijn van goede kwaliteit en aantrekkelijk geprijsd."

Quesada legt uit dat Mexico jaarrond avocado's kan leveren hoewel er soms sprake is van kleinere of grotere volumes. Volgens Francisco zorgt zijn bedrijf er altijd voor dat klanten de gevraagde volumes en dezelfde kwaliteit ontvangen, ook in periodes met een krappere aanvoer. 

De biologische teelt vergt meer aandacht. Daarnaast gelden er strenge regels voor het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen en residuenormen. Dit betekent echter niet dat de productie onstabiel is. "Ook voor biologische avocado's geldt dat de klant altijd de afgesproken volumes ontvangt," vervolgt Francisco.

Momenteel exporteert The Valley Fruit voornamelijk naar de Amerikaanse markt. "We willen ook andere markten betreden zoals Canada en Europa. De eerste stap is om de klant kennis te laten maken met onze avocado's en hun verfijnde textuur. Daarna kunnen we de export naar deze markten opvoeren. Vanwege onze infrastructuur en capaciteit kunnen we gemakkelijk aan de wensen van onze klanten tegemoet komen. We proberen onze producten altijd in optimale conditie en op tijd te leveren."



Quesada legt uit dat de sector in Peru als gevolg van regen en overstromingen met problemen kampt. "We kunnen niets anders doen dan hen steunen. Wij ondervinden vooral hinder van de Amerikaanse economie en de wisselkoers dollar-peso. Toch hebben we dit jaar goede vooruitzichten. We bieden een kwaliteitsproduct dat we jaarrond kunnen leveren. Bovendien houden we ons altijd aan onze afspraken."




Voor meer informatie:
Francisco Quesada
The Valley Fruit: Export Company S.A. de C.V
Michoacán, México
E: francisco.quesadas@gmail.com
Publicatiedatum: