Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koufront Polen heeft geen gevolgen voor komend fruitseizoen

Evenals andere landen in Europa is Polen getroffen door een plotseling koufront, waarbij de temperaturen tot onder het vriespunt daalden. In sommige regio's viel er zelfs sneeuw.

Arkadiusz Widomski van LubApple verwacht echter niet dat de fruitoogst schade opgelopen heeft omdat de vorst beperkt bleef tot enkele uren in de vroege ochtend. "Ik denk dat het wel goedkomt. Dit is vrij normaal in Polen. Ik heb telers gesproken die hetzelfde hebben meegemaakt."



Het vollegrond aardbeienseizoen vangt eind mei aan en de vroege aardbeien die in tunnels geteeld worden al rond 20 mei verwacht. Hoewel LubApple zeer actief is op de exportmarkt, vertelt Arkadiusz dat het bedrijf zijn aardbeien uitsluitend op de Poolse markt afzet.

"We produceren geen enorme volumes aardbeien in vergelijking tot de grote vraag van onze 40 miljoen inwoners. We hebben dus geen problemen om onze aardbeien te vermarkten. Poolse consumenten geven de voorkeur aan lokaal geteelde aardbeien en de markt is dus erg groot," vervolgt Arkadiusz.

"Appelen zijn ons belangrijkste exportproduct en we exporteren jaarlijks zo'n 100.000 ton. We hebben nog steeds voorraden maar hopen deze de komende twee maanden uit te verkopen."

"We hebben veel klanten die onze appelen in landen als India, Jordaniƫ, Israƫl, Spanje en Portugal vermarkten. We hebben zelfs nieuwe klanten gevonden in Griekenland die erg tevreden zijn over onze Jonagold en Jonaprince. In India en het Midden-Oosten zijn rassen zoals Red Chief en Royal Gala meer in trek."



Voor meer informatie:
Arkadiusz Widomski
LubApple
Tel: +48 570 670 880
Email: sales@lubapple.com
www.lubapple.com
Publicatiedatum: