Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cristina Gutiérrez, El Ciruelo

"We komen op een lege markt waar men zit te wachten op steenfruit"

Vorige week verzond het bedrijf El Ciruelo uit Murcia zijn eerste volumes nectarines, perziken en Paraguayo's naar de Europese markt. 



"Doordat wij vroege rassen in Cabo de Gata, Almeria en Alhama de Murcia telen, kunnen wij als eersten grote volumes fruit op de markt brengen in tegenstelling tot onze concurrenten in Spanje," legt verkoopmanager Cristina Gutiérrez uit.

Volgens Cristina heeft het weer dit jaar een gunstige uitwerking op de kwaliteit van het fruit gehad. De volumes zullen groter zijn omdat er dit jaar geen sprake van vorst- of hagelschade is. "We hebben onze bomen flink gedund in de hoop grotere kalibers te kunnen oogsten, waar veel vraag naar is."

De export richt zich hoofdzakelijk op de EU. "Er is geen aanvoer meer vanuit Chili en Egypte en Marokko hebben hun seizoen eerder dan gebruikelijk beëindigd. We komen dus op een nagenoeg lege markt waar consumenten zitten te popelen om steenfruit. Om deze reden is het voor ons momenteel niet nodig om naar derde markten uit te kijken."



Desondanks gaat El Ciruelo de export naar China vergroten. Na ondertekening van het protocol exporteerde het bedrijf vorig jaar de eerste pruimen naar deze markt. "De volumes waren klein en ons seizoen liep op dat moment ten einde. Dit jaar zullen we grotere volumes pruimen exporteren en daarnaast ook perziken, nectarines en Paraguayo's," vertelt Cristina.

Dit jaar innoveert El Circuelo zijn verpakkingen. Het zal verpakkingen op de markt brengen waarin slechts enkele stuks fruit verpakt zijn en die minder dan een kilo wegen evenals verpakkingen die er specifiek op gericht zijn om de fruitconsumptie onder kinderen te verhogen.



Voor meer informatie:
Cristina Gutiérrez
Grupo El Ciruelo
M: +34 629 253 150
T: +34 968 630 645


Publicatiedatum: