Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Huuskes neemt allergenenvrije dieetkeuken in gebruik

Met ingang van dinsdag 18 april beschikt Huuskes, specialist in maaltijden voor de zorg, over een locatie die helemaal is ingericht op de bereiding van gerechten zonder allergenen. Met de ingebruikname van een aparte, modern geoutilleerde dieetkeuken in Oldenzaal speelt Huuskes in op een stijgende vraag naar allergenenvrije voeding en naar meer variatie op dit gebied.



In de nieuwe keuken richt Huuskes zich op meerdere dieetvormen: glutenvrij, lactosevrij, kipeiwit-vrij, koemelk-eiwitvrij en pinda- en notenvrij. De nadruk ligt op het 'pure koken', met zo min mogelijk toevoegingen. Marcel Hofmeijer, Business manager innovatie & operatie bij Huuskes: "Met het pure koken, dat we hier doen, gaan we in feite terug naar de smaken zoals ze vroeger waren: op hoog niveau met een laag zoutgehalte zonder additieven."

Breed assortiment
Geheel volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad bereidt Huuskes in de nieuwe dieetkeuken ongeveer 125 verschillende componenten. Het brede assortiment is gebaseerd op de reguliere jaarcyclussen die het bedrijf aanbiedt. Van alle gerechten van het zogenoemde ABC-menu van Huuskes is nu ook een allergenenvrije afleiding leverbaar. Het assortiment is in eerste instantie bestemd voor de bestaande klanten van Huuskes, maar zal op termijn zeker ook beschikbaar zijn voor andere partijen.

Veiligheid voorop
Bij de bereiding van allergenenvrije voeding is veiligheid van het grootste belang, want voor mensen met een voedselallergie kunnen allergenen letterlijk levensgevaarlijk zijn. Met het oog daarop zijn de medewerkers van de dieetkeuken grondig getraind en worden er strenge eisen gesteld aan de leveranciers van grondstoffen. Verder worden de gerechten geleverd in een speciale, gesealde verpakking die voorkomt dat er bij de eindgebruiker besmetting kan optreden. Ook de keuze voor een separate locatie is een keuze voor veiligheid, aldus Edwin van der Wal, manager Kwaliteit bij Huuskes: "Een groot voordeel van de keuken die we in Oldenzaal hebben neergezet, is dat er geen allergene stoffen binnen zijn. Je hebt dus ook geen risico van cross-contaminatie waardoor stoffen door versleping op het product kunnen komen."

Aanleiding
Voornaamste aanleiding voor dit initiatief van Huuskes is het feit dat steeds meer mensen last hebben van voedselallergieën. Van de volwassenen kampt 1 à 2 procent met een dergelijke allergie. Bij kinderen is dat zelfs 5 à 8 procent.

Voor meer informatie:
Huuskes
Postbus 6107
7503 GC Enschede
T. 088–3836000
F. 088–3836377
info@huuskes.nl
www.huuskes.nl
Publicatiedatum: