Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel Schrijnemaekers, Fruitveiling Zuid-Limburg:

"Brand beperkt gebleven tot werkplaats"

Tholen - De brand die gisteren uitbrak in de werkplaats van Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten is erg meegevallen. "In de werkplaats vatte een stoomcleaner, die oververhit geraakt was, vlam. Hierdoor zijn de werkplaats en aangrenzende ruimte uitgebrand. Er was sprake van een enorme rookontwikkeling, maar gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en hebben ze de brand heel goed onder controle gekregen", blikt directeur Michel Schrijnemaekers terug.

Klik hier voor een filmpje van L1

"Als de brand doorgeslagen was naar het koelhuis, was de schade niet te overzien geweest. Daarmee is de hele situatie 100% meegevallen. Een geluk bij een ongeluk! Nu zijn we druk aan het opruimen en de schade aan het opmaken", vertelt Michel. Het was niet de enige opluchting voor de veilingdirecteur, want ook de nachtvorst bleef afgelopen nacht uit. "Die angst is in onze regio behoorlijk aanwezig, want we hebben hier geen oppervlaktewater om te beregenen. Telers moeten het hier doen met heteluchtkanonnen en vuurpotten om de nachtvorst te bestrijden, waarbij we wel het voordeel hebben dat het later vriest op de hoge percelen."

Hierdoor kan de veiling zich weer met frisse moed richten op haar kerntaak: het vermarkten van het fruit voor haar telers. "De handel loopt goed. De binnenlandse supermarkten nemen veel appelen af en de voorraden slinken hard. Daarbij zien we een behoorlijke vraag naar Junami-appelen, die met zijn betere uitstalleven steeds meer de plek van de Elstar aan het innemen is."

Voor meer informatie
Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg
Aan de Fremme 33
6269 BK Margraten
Tel: 043-458588
Fax: 043-4588599
info@veilingzl.nl
www.veilingzl.nl