"Excellente Nederlandse aardbeien"
Op dit moment worden ook aardbeien van landen rondom de Middellandse Zee aangeboden. De kwaliteit van deze partijen varieert vrij sterk. Ondanks het feit dat de vruchten donkerrood zijn komt het regelmatig voor dat het gedeelte onder de schouders minder of meer wit gekleurd zijn. Soms is dit veel meer dan hetgeen is toegestaan en in zo'n geval moet hiervoor worden afgekeurd. Donkere oppervlakkige drukplekken komen met enige regelmaat voor. Deze drukplekken gaan, in tegenstelling tot drukplekken op Nederlandse aardbeien, zelden of nooit over in smet of rot.
De kwaliteit van de Nederlandse groenten zoals tomaten en paprika zijn op voorjaarsniveau: prima dus. Bij de paprika moet ik wel een kanttekening maken. De stelen zijn soms licht beschadigd. Vaak zijn deze plekken redelijk droog en doen in open verpakking geen kwaad. Anders wordt het als deze in flowpack verpakt worden, want dan ontstaan vrij snel smet stelen. Treft een consument een zo'n vrucht in een voorverpakking met meerdere vruchten aan er debet aan dan laat hij of zij de gehele verpakking links liggen. Dit is slechte reclame en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Het is dus heel erg belangrijk om tijdens de oogst, het sorteren en of het verpakken zorgvuldig te werken en erop te letten dat de stelen niet beschadigen.
Bron: KCB