Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit 4.0 verbetert Nederlandse hardfruitketen kwalitatief en kwantitatief

In maart 2017 is Fruit 4.0 officieel van start gegaan. In het project wordt gewerkt aan praktische en betaalbare technologische innovaties gericht op het verhogen van kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie van de Nederlandse hardfruitketen. Door in de toekomst informatie over bloei, vruchtontwikkeling, bladvitaliteit, bemesting, gewasbescherming, oogst- en sorteerresultaten beter aan elkaar te verbinden, krijgen telers meer en betere informatie voor de bedrijfsvoering. Deze informatie kan ingezet worden om de opbrengst van percelen kwalitatief en kwantitatief te optimaliseren.


Bloesem gescand met allereerste proefopstelling.

Binnen dit project wordt gewerkt aan verschillende deelprojecten zoals het ontwikkelen van laagdrempelige technologie voor het monitoren van bloesem en vruchtontwikkeling in de boomgaard. Hiermee willen de projectpartners uiteindelijk oplossingen bieden zoals gerichtere vruchtdunning voor kwaliteitsverbetering en arbeidsbesparing. Daarnaast kan deze technologie bijdragen aan betere oogstprognoses die van waarde zijn voor de teler en de keten. Ook wordt binnen dit project uitgewerkt hoe sorteerinformatie gekoppeld kan worden aan informatie over een perceel. Verbetering van datakoppeling wordt uitgewerkt in het projectonderdeel datamanagement voor bedrijf en keten.

Fruit 4.0 is het vervolg op de roadmap voor automatisering en digitalisering in de Nederlandse fruitteelt die vorig jaar is ontwikkeld. Het maakt deel uit van het Topsectorenproject Precisie Tuinbouw. In dit topsectorenproject werken 26 partijen samen om in de tuinbouw in de volle grond én in de kassen tot een optimale productie te komen door de inzet van sensorsystemen, kunstmatige intelligentie, precisietechniek en management ondersteunende datasystemen.

Voor meer informatie, klik hier.

Bron: NFO
Publicatiedatum: