Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog geen vorstschade in Belgische fruitsector

Tholen - Limburgse fruittelers houden hun hart vast. De nachtvorst kan de bloesems ernstige schade toebrengen. Tom Deckers van PC fruit in België geeft aan dat ze in de Belgische fruitteelt tot nu toe ontsnapt zijn aan ernstige nachtvorst. De verschillende systemen van vorst protectie zoals beregening, parafine potten, warme lucht kanonnen en overkapping bij de zoete kersen staan klaar."

Niet beregenen

Een fruitteler in Sint Truiden vertelt dat de schade beperkt is. "Het valt gelukkig heel goed mee." Hij geeft aan dat vorst altijd een bedreiging is voor hen als producenten. "Toch leren we er ook mee leven. Wij kunnen in onze omgeving niet of weinig beregenen en met name voor grote telers is het bang afwachten. De komende nachten blijft het gevaar. Er zijn wel warmeluchtkanonnen, maar dat is allemaal voor kleine oppervlaktes met één tot enkele hectares. Als je 70 hectares hebt, zou je heel veel machines moeten hebben. Dat is niet te doen. Naast de investering is dat in de praktijk ook niet haalbaar."