Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
productietoename 40 miljoen kilo

FruitMasters investeert in zessporige perensorteermachine

Forse toename van het verhandelde perenvolume heeft ertoe geleid dat FruitMasters heeft geïnvesteerd in nog een Greefa-sorteer- en verpakoplossing. Met een nieuw ontwikkelde zessporige CombiSort sorteermachine, speciaal ontworpen voor peren, zijn zij hiermee de eersten in Nederland. De hoge capaciteit wordt bereikt door minimalisatie van intern transport (door o.a. een onderwatervuller) en maximalisatie van kwaliteitscontrole (iFA) – wat resulteert in een productietoename naar een indrukwekkende 40 miljoen kilogram.



Na implementatie van GREEFA's bestseller appelsorteermachine, de GeoSort, drie jaar geleden, was FruitMasters gebrand op vergelijkbare resultaten voor de perensortering. Vandaar de keuze voor de nieuwste hybride lijn, die een combinatie van voorsorteren en direct verpakken combineert, speciaal en alleen voor de handling van peren. Een keuze die succesvol is gebleken en de strategische samenwerking in de keten onderstreept.



De toegenomen productiviteit van het systeem wordt bereikt door toepassing van een speciaal voor peren ontwikkelde onderwatervuller voor het zeer vruchtvriendelijk vullen van voorraadbakken en doordacht ontworpen randapparatuur. Met de onlangs in gebruik genomen machine kan gekozen worden tussen direct verpakken, eerst voorsorteren van de peren of allebei tegelijk. In geval van voorsorteren worden de peren eerst opgeslagen in grootkisten om ze op een later tijdstip te verpakken in elke klantspecifieke verpakking. Hierdoor kan er flexibeler worden ingespeeld op de toenemende eisen vanuit de markt.



Dit concept van voorsorteren en verpakken op één en dezelfde locatie zorgt voor verhoogde efficiency. Fruitmaster's productietoename naar 40 miljoen kilogram is daar een duidelijk voorbeeld van.



www.greefa.nl
Publicatiedatum: