Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Moeilijk om nog echte goede peren te vinden"

Tholen - "Door het herfstachtige weer dit weekend is de vraag naar aardbeien gedaald en zijn de prijzen voor aardbeien per punnet dik een euro gezakt. De Paasweek was goed, de prijzen lagen hoog, maar het weer viel tegen. Voor de aardbeien moet het zonnetje schijnen en deze ochtend (18 april) viel de regen met bakken uit de hemel. Dan kunnen de marktkramers niet veel doen. Er komt maar weinig volk met die regen. De aardbeien zijn in vergelijking met vorige week flink gezakt", vertelt groothandelaar Philippe Vandendriessche uit Heule.



Nog niet veel export
Hij geeft aan dat naast het tegenvallende weer, er ook weinig export is. "Ik zie nog niet veel weg gaan naar het buitenland en dat wordt ondertussen wel tijd. Misschien dat het verandert nu de prijzen weer lager worden. Er zijn ook nog best wat Spaanse aardbeien op de markt, die nog een pak goedkoper zijn." Van ander zachtfruit biedt hij momenteel met name uitheems. "Het inlandse zachtfruit is langzaam begonnen, maar het duurt nog even voordat er echte volumes uit Belgiƫ en Nederland komen."

Hardfruit
In het hardfruit gaat het z'n gangetje. "Er zijn volgens mij nog voldoende appelen. In de peren is wel een prijsverandering gaande. Het is moeilijk om nog echt goede peren te vinden. Harde groene peren worden schaarser in Belgiƫ. Die prijs is in twee weken tijd 10 tot 15 cent hoger geworden. Veel mensen willen gewoon goede. Licht getinte peren vinden moeilijker hun weg naar de consument."

Voor meer informatie:
Philippe Vandendriessche
Vandendriessche
Vier Linden 1 H
8501 Heule
Tel: 056 257304
Gsm: 0476 543722
Fax: 056 257804