Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paarse asperges 37,5% duurder dan groene

De teelt van paarse asperges is beperkt maar de vraag naar de groente groeit. "Vaak loopt de prijs op tot boven de €2,00 per kilo," vertelt Luigi Catalano, directeur van Gala Fruit. Persoonlijk is hij van mening dat alleen de kleur verschilt omdat paarse asperges hetzelfde smaken als groene.



Het product wordt zowel in Italië als het buitenland verkocht en is erg populair in landen zoals Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, waar 65% van de Italiaanse productie wordt afgezet. Het overige volume wordt verkocht in drie Italiaanse regio's, die beroemd zijn vanwege deze variant: Campania, Apulia en Toscane. "In totaal vermarkten we 15.000 kilo paarse asperges," vervolgt Catalano.

"Momenteel is de prijs hoog omdat de eerste volumes paarse asperges pas net op de markt gekomen zijn. De prijzen variëren tussen de €4,00 en €5,50 per kilo, afhankelijk van de herkomst. Deze prijs is nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar deze tijd."


Voor meer informatie:
Luigi Catalano
Gala Fruit
C/o Ortomercato Milano | Pad. D
Via Cesare Lombroso 54
20137 - Milano, Italy
Tel.: +39 3351282385

Publicatiedatum: