Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelen uit Cyprus winnen terrein op Europese markt

"Dit product onderscheidt zich doordat het zorgvuldig wordt gesorteerd en verpakt," legt Gaetano Modugno uit, directeur van Evergreen di Modugno Gaetano. Deze aardappelen dragen de keurmerken GlobalGAP en IFS en worden al ruim 10 jaar op de internationale markt verhandeld. Jaarlijks wordt er gemiddeld een volume van 50.000 ton vermarkt.



Italië is met een een aandeel van 30% de grootste afnemer van Cypriotische aardappelen en het land verhandelt de aardappelen verder. Frankrijk koopt 25% evenals Nederland. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kopen ieder 10%. Op de internationale markt bedraagt de prijs van de aardappelen gemiddeld €0,50 per kilo. Aan het begin van het seizoen ligt de kiloprijs echter op €0,80. "We zien dat de prijzen jaar na jaar stabiel blijven," aldus Modugno. 

Modugno vertelt dat de aardappelen bij vrijwel ideale weersomstandigheden geteeld worden en dankzij de goede bodemkwaliteit hebben zij een betere samenstelling dan aardappelen uit de Italiaanse regio Apulia.


Voor meer informatie:
Gaetano Modugno
Evergreen di Modugno Gaetano
Via Papa Giovanni XXIII, 99 
70044 Polignano a Mare (Ba)
Tel.: +39 345 95 69 961 
Publicatiedatum: