KK produceert nu voor het tweede jaar Guixiang mango's. De marktvooruitzichten zijn veel beter dan vorig jaar. Ondanks dat de mango's vier weken later dan andere Guifei mango's op de markt komen, ligt de retailprijs zo'n €0,41 hoger. Zelf met deze prijzen is een verkoopvolume van 500 dozen (4 kilo per doos) gegarandeerd. KK legt uit hoe zijn bedrijf hier in geslaagd is.
Tegenwoordig doen Guixiang mango's het goed in de retail en de leveranciers behalen goede marktresultaten.
Kwaliteit bepalend voor afzet
"Hoewel we deze mango's pas voor het tweede jaar produceren, hebben we de laatste jaren voortdurend gezocht naar manieren om een dagelijks stabiel afzetvolume te realiseren. Aangezien de mango's geoogst worden als ze rijp zijn, worden zij dagelijks geplukt, verpakt en aan de retail geleverd. Het geheim achter het succes van de Guifei mango's is dat het verkooptempo en -volume dagelijks redelijk stabiel is. Om deze twee factoren te kunnen garanderen, moet het fruit allereerst van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast moeten de mango's ook goed houdbaar zijn. Veel mensen denken dat het tegelijkertijd garanderen van rijpheid en houdbaarheid tegenstrijdig is maar wij denken dat het evenwicht tussen deze twee factoren te danken is aan ons teeltproces. Dit is de reden dat wij continu in contact staan met onze plantages in Hainan. We zoeken naar een partner die er hetzelfde over denkt, die de kwaliteit van ons fruit nog verder kan verbeteren en niet afhankelijk is van groeistimulatoren."
KK inspecteert de kwaliteit van de mango's op de plantage in Guixiang
"In 2014 hebben we eindelijk een eigenaar voor onze plantage in Guixiang gevonden. We zijn samen gaan werken om een Guifei mangoplantage aan te leggen, die natuurlijker en gezonder was. Het teeltproces wordt vrijwel volledig bepaald door het groeitempo van de mango's zelf. We gebruiken biologische mest en versterken de weerstand van het fruit tegen ziekten en plagen. Door op deze manier mango's te telen, ontwikkelt het fruit een heerlijke zoete smaak, hoewel de mango's wel wat later op de markt komen. Wat nog belangrijker is dat de mango's wanneer zij bewaard worden bij ongeveer 15 graden Celsius wel 5 tot 10 dagen houdbaar zijn."
"Wanneer je als bedrijf zo'n goede kwaliteit kan leveren, is het gemakkelijker om de consument te overtuigen. Bovendien hebben we dankzij de promotie-activiteiten van vorig jaar veel klanten bij gekregen uit Zhejiang, Jiangsu, Hebei en Ningxia. Daarbij hebben we een partner gevonden op de importmarkt, zodat we onze Guixiang mango's aan een nog groter publiek kunnen aanbieden. Wanneer je eenmaal een klantenbestand hebt, is het eenvoudig om je verkooptempo- en volume op te voeren."
KK (Mr. Fang Kaizhe)
Founder of Shanghai Yikailong Digital Technology Ltd. Co.
Telephone: +86 186 1619 5123
WeChat: quanshiwo
E-mail: 18170094@qq.com