Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlander onderscheidt zich met belichte dragonfruitteelt op de Filippijnen

Tholen - Bennie Sijbom teelt samen met zijn vrouw dragonfruit op de Filipijnen. Hoewel er meer teelt in deze regio is van deze exoot, kan de Nederlander zich toch van zijn collega's onderscheiden: "Wij zijn de enige teler in onze provincie die van november tot mei vier uur per nacht de lampen laten branden en zodoende kunnen we het hele jaar fruit aanbieden. We zijn trots dat we het hele jaar kunnen leveren aan onze klanten vanwege delampen."


"Het seizoen is weer begonnen en half maart zijn we daarom gestopt metde lampen. Deze zetten we in oktober weer aan", vertelt de teler. Eerder was hij aangesloten bij een coƶperatie, maar omdat hij vond dat hiermee weinig van de grond kwam, besloot hij de energie vooral in de eigen plantage te steken.



De dragonfruit vindt hoofdzakelijk zijn weg op de binnenlandse markt. Nog altijd is het een wens van Bennie om ook de export op te zetten. "De afzet van ons eigen dragonfruit lukt ons altijd aardig. Van het fruit waarvan de schil is aangetast, maken we bijproducten zoals ijsco, koekjes en jam."


Voor meer informatie:
Bennie Sijbom<