Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse chipcrisis door slechte aardappeloogst

Japan gaat gebukt onder een heuse chipcrisis. Doordat de aardappeloogst in de belangrijke regio Hokkaido voor een groot deel is mislukt, hebben snackproducenten besloten om de productie van een aantal populaire smaken voorlopig op te schorten.

De aankondiging van snackproducent Calbe en het kleinere Koike-ya zorgde afgelopen dagen voor een ware run op de chips in onder meer supermarkten. De pizzachips van Calbe zijn zelfs zo populair dat via internet zakjes worden aangeboden voor omgerekend meer dan 11 euro, zes keer meer dan de oorspronkelijke prijs. Foto's van lege schappen bij grootgrutters zijn trending op Twitter.

Volgens kenners in Japan zal de aardappelcrisis niet alleen bij de snackmakers voelbaar zijn. De verwachting is dat ook restaurants en fastfoodketens getroffen zullen worden door het aardappeltekort.

Calbe gaf aan de import van aardappelen te overwegen. Koike-ya blijft trouw aan de Japanse aardappel. Geen van twee durfde een voorspelling aan wanneer de productie van chips weer op volle toeren zal draaien.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum: